Pametna kartica .NET Bio

Gemalto. NET Bio je inovativno softversko rješenje koje pruža biometrijsku podršku za pametne kartice Gemalto .NET za spremanje i prepoznavanje otiska prsta, podržano u operativnim sustavima MS  Windows XP, Vista i Windows 7.

Biometrijska podrška znači daljnji korak u pružanju sigurnosti na računalnim sustavima.

Pametna kartica Gemalto .NET Bio omogućuje prepoznavanje otiska prsta korisnika i s tim njegovu autentifikaciju za pristup digitalnim certifikatima pohranjenima na pametnoj kartici. Kartica uz mogućnost provjere otisaka prstiju omogućuje korisniku i dodatnu opciju korištenja PIN-a. Proces provjere otiska prsta u cijelosti se provodi na pametnoj kartici (otisak prsta nikada se ne izvozi na bilo koji drugi uređaj), tako da je ovo najsigurnija metoda provjere otiska prsta (tehnologija Match-on-Card, skraćeno MOC). MOC metoda u potpunosti je prihvatljiva u smislu zaštite osobnih podataka, jer korisnik sve informacije čuva pohranjene isključivo na svojoj pametnoj kartici.

Pametna kartica Gemalto .NET Bio može se koristiti s većinom čitača pametnih kartica na tržištu, a kompatibilan je s većinom standardnih čitača otiska prsta (na primjer Precise Biometrics, UPEK, …).

Glavne značajke pametnih kartica Gemalto .NET Bio

  • tehnologija Match-on-Card (MOC) – pohrana i provjera otisaka prstiju u potpunosti se izvodi na pametnoj kartici, otisci prstiju ne izvoze se na druge uređaje
  • nudi razne načine provjere autentičnosti: samo PIN, samo otisak prsta, kombinacija PIN-a i otisak prsta
  • omogućuje pohranu do 10 otisaka prstiju
  • kompatibilan sa standardnim čitačima otiska prsta
  • kompatibilan sa Windows operacijskim sustavima i aplikacijama koje podržavaju Microsoft Windows Smart Card Framework (i Biometrijski Framework za Windows 7)