HID / ActivIdentity

HID Global je pouzdani lider u proizvodima, uslugama i rješenjima vezanim za stvaranje, upravljanje i korištenje sigurnih identiteta te za kontrolu fizičkog i logičkog pristupa, s više od milijun klijenata i 1.500 zaposlenika diljem svijeta.

HID Global je također jedan od vodećih proizvođača inovativnih čitača pametnih kartica (za desktop računala, prijenosnike, itd..), pod zajedničkim imenom Omnikey. Omnikey čitači mogu se koristiti na bilo kojem računalu, s različitim aplikacijama i različitim pametnim karticama koje se trenutno nalaze na tržištu. Imaju punu podršku u operacijskim sustavima MS Windows, Linux i Mac OS X, tako da se mogu pohvaliti obilježjima i oznakama PC / SC, WHQL, USB CCID, EMV 2000, i Common Criteria.

HID Global grupacija je krajem 2010. godine preuzela tvrtku ActivIdentity.

ActivIdentity sa svojim naprednim sigurnosnim rješenjima u Hrvatskoj već više od deset godina, pruža najvišu razinu računalne sigurnosti u financijskim institucijama, javnoj upravi te mnogim uspješnim hrvatskim tvrtkama. Rješenja tvrtke ActivIdentity uključuju čitače pametnih kartica, autorizacijske poslužitelje, generatore jednokratnih lozinki i pametne kartice te pametne USB ključeve.

Neki od većih korisnika sigurnosnih rješenja tvrtke ActivIdentity u Hrvatskoj su Zagrebačka banka d.d., Hypo Alpe-Adria-Banka d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Financijska agencija (Fina) i mnogi drugi.