iStorage

Britanska tvrtka iStorage postaje  vodeći svjetski proizvođač iznimno sigurnih rješenja za pohranu i prijenos povjerljivih poslovnih i osobnih podataka.

Prijenosni diskovi, uz prijenosne USB memorijske ključeve, predstavljaju jedan od najvećih izazova informacijske sigurnosti, budući da ih je vrlo lako izgubiti ili ukrasti. Posljedice izgubljenih osobnih i poslovnih podataka često mogu biti kobne, tako da jr uvođenje šifriranja podataka na prijenosnim memorijskih uređaja i kontrolu pristupa podacima, vrlo pametno rješenje.

Kombinacija jake ovjere pristupa, jednostavnost korištenja i hardversko šifriranje podataka na prijenosnim diskovima iStorage diskGenie pruža najviši stupanj zaštite od krađe, gubitka te neželjenog otkrivanja povjerljivih poslovnih ili osobnih podataka.

iStorage diskGenie

Rješenja pod imenom diskGenie predstavljaju kvalitetne prijenosne tvrde diskove s ugrađenom tipkovnicom za unos PIN-a i snažnim hardverskim šifriranjem/dešifriranjem podataka (real-time data encription) s ugrađenim kriptografskim modula.

Prijenosni diskovi diskGenie dostupni su u izvedbi s hardverskim šifriranjem podataka sa 128 – ili 256-bitnim šifriranjem po standardu AES (kratica za eng.  Advanced Encryption Standard) i kapacitetima od 320GB, 500GB, 750GB i 1TB.

U SSD (Solid-State Drive) izvedbi, prijenosni diskovi diskGenie gotovo su nečujni, te dolaze s 256-bitnim AES šifriranjem i sa kapacitetima od 64GB, 128GB i 256GB.

Prijenosni diskovi diskGenie nose oznaku CESG Claims Tested Mark (CCTM)*.

*CESG Claims Tested Mark (CCTM) je oznaka za kvalitetu koju izdaje britanska vlada za privatni i javni sektori a temelji se na akreditiranom neovisnom ispitivanju, koje je provedeno da se provjeri točnost tvrdnji proizvođača o sigurnosnim funkcionalnostima proizvoda.