Česta pitanja

LOK-IT

Na kojim platformama ili operativnim sustavima radi LOK-IT?


LOK-IT je potpuno neovisan o računalnom okruženju.
Radi na svim verzijama operacijskih sustava Windows, Mac OS i Linux te na svim ostalim uređajima sa USB 2.0 priključkom (uredska oprema, potrošačka elektronika).

Kakvu vrstu šifriranja koristi LOK-IT?

LOK-IT štiti podatke 256-bitnim hardverskim kodiranjem po standardu AES (eng. Advanced Encryption Standard). Razina zaštite podataka i sigurnosti u LOK-IT-u su preuzeti iz vojnih standarda.

Šifriranje podataka ne izvodi se softverski na računalu, već ga u realnom vremenu (eng. on-the-fly) obavlja snažni kriptografski procesor ugrađen u sam ključ. Hardversko šifriranje osigurava brz pristup i manipulaciju podacima na ključu.

Koja je razlika između dva dostupna LOK-IT modela?

Sigurnosni memorijski USB ključ LOK-IT je trenutno dostupan kao model S3FMxx (SDG003FM) i S05Mxx (SDG005M).

Model S3FMxx (SDG003FM) dizajniran je prvenstveno za organizacije koje zahtijevaju usklađenost proizvoda sa standardom FIPS 140-2 razina 3, pošto je ovaj model dobio certifikat američkog NIST-a (National Institute of Standards and Technology).

Model S05Mxx (SDG005M) koristi isto otporno kućište od anodiziranog aluminija, punjeno epoksi smolom i uključuje iste sigurnosne politike kao i S3FMxx, ali nema certifikat izdan od strane NIST-a. Dodatna razlika je u tome da novi model S05Mxx (bez cetifikata NIST-a) nema ograničenja kod broja formatiranja.

Postoje li bilo kakvi daljnji troškovi po kupnji LOK-IT-a?

Ne, nakon kupovine USB LOK-IT-a, nema daljnjih troškova. Jedna od prednosti rješenja je da nema vezanosti za bilo kakav softver koji bi zahtijevao ažuriranje ili održavanje od strane proizvođača, tako da nema plaćanja licence i ne može doći do troškova na račun održavanja. Na računalu ili drugim uređajima sa bilo kojim operativnim sustavom ili budućim verzijama operativnih sustava, za kompatibilnost je potreban samo USB 2.0 priključak.

Što znači enkripcija po standardu AES u LOK-IT-u?

Enkripcija ili šifriranje po standardu AES znači da su podaci su šifrirani/dešifrirani prema napredom enkripcijskom standardu, eng. Advanced Encryption Standard (AES). To je međunarodni standard, koji  prvenstveno koriste vojne i vladine agencije diljem svijeta i osigurava visok stupanj sigurnosti.